7 tipp a terhes nők fotózásához

7

Mi lehet szebb, mint egy terhes nő, aki várja, hogy megszülessen a kis csoda? Valószínűleg semmi… A terhesség egy olyan időszak, amelyet nemcsak az emlékezetében, hanem képekben is szeretne megőrizni.

Ha már a terhességi fotókról beszélünk, azt hiszem, sokaknak van a fejében egy kép, amelyen egy nő tartja a hasát, vagy egy olyan kép, amelyen egy férfi és egy nő kezeivel egy szívet ábrázolnak, amelynek közepén a köldök van. Olyan sok ilyen kép van, hogy ezek beivódnak az emlékezetedbe, és egyfajta sablonként szolgálnak arra, hogy milyen képeket kell készítened, amikor terhes nőket fotózol. Persze semmi baj nincs ezzel a képpel, sőt, nagyon aranyos… De gondolj bele, hogy így fotóznak, miközben az első gyereket várod – szép, a második – oké, a harmadik – túlságosan nem eredeti, és a negyedik? Ezen a képen biztosan az összes korábbi gyerek egy szívbe teszi az ujját az apjával.
A terhes nők fotózása másképp is történhet, a fotózást kreatívan, saját friss és eredeti ötleteivel közelítheti meg. Íme 7 jó tipp a terhes nők fotózásához.

  1. Menj ki a szabadba

A terhes nők fotózása túl gyakran stúdióban történik. Ennek okai kissé tisztázatlanok. Igen, a stúdiófotók nagyságrendekkel jobb minőségűek lehetnek, köszönhetően a jó megvilágításnak és a fotózáshoz speciálisan előkészített helyiségnek. De mi lehetne jobb, mint a szabadban fotózni a várandós anyukát, aki új életet hoz a világra, és sétál a friss levegőn.

  1. Készítsen képeket otthon

Egy leendő anyuka saját otthonában való fotózása gyönyörű pillanatkép az életről, ahogyan az a baba születése előtt volt. Az otthoni fotózás remek lehetőség egy terhes nő fotózására. A család magabiztos és kényelmes, a nő pedig teljesen nyugodt és kényelmes. Fotósként az a feladatod, hogy bármilyen körülmények között jó képeket készíts, de hol máshol, mint otthon, tudod ilyen élvezetessé tenni a fotózás folyamatát.

  1. ne zsúfolja össze a felvételt

Függetlenül attól, hogy hol fotózol – otthon, a szabadban, a stúdióban – próbáld meg egyszerűen és egyenesen tartani a képeket, ne bonyolítsd túl felesleges elemekkel. Győződjön meg róla, hogy a felvétel önmagáért beszél, és a figyelmet egy jövőbeli csoda megjelenésére összpontosítja. Ügyeljen arra, hogy semmi ne vonja el a figyelmet a nőről és születendő gyermekéről; legyen óvatos a háttérrel; ne legyen tele felesleges elemekkel.

  1. Segítsen a nőnek, hogy szépnek érezze magát

Általában a nők a terhesség alatt már nem érzik magukat vonzónak, és ez egy kicsit bizonytalanná és feszültté teszi őt. Próbálja meg elérni, hogy a nő szépnek, vonzónak és nőiesnek érezze magát. Vigyáznod kell, hogy ne bántsd meg az érzéseit. Ha férfi fotós vagy, jobb, ha kétszeresen is óvatos vagy, gondold át, mit mondasz, és mérlegelj minden szavadat, nehogy hirtelen félreértsenek. Mondja meg a leendő anyukának, hogy gyönyörűen néz ki, hogy jól áll neki az anyaság, és hogy nagyon fotogén és jól fényképezhető.

  1. Mutassa meg a kapcsolatot

A gyermek szeretetben és harmóniában születik. Próbálja meg a fotókkal megmutatni, hogy a szülők között milyen meleg és tiszteletteljes a kapcsolat. Gyengédség, gyengédség, szeretet, mindezek az érzések csodálatosak lesznek a fényképen, és később a baba tudni fogja, hogy szülei mennyire szeretik egymást, és mennyire várták az érkezését.

  1. Ne feledkezzen meg a többi családtagról sem

Ne feledje, a baba egy már kialakult családba érkezik, egy új kis világba kerül, ahol rajta kívül más lakosok is lehetnek. Ha a családban vannak a leendő baba gyermekei, testvérei, kérje meg őket, hogy készítsenek egy közös képet a szüleikkel. Sőt, ha vannak háziállatok a családban, ne felejtsen el velük is készíteni néhány képet. Az ilyen fotók mindig nagyon szívmelengetőek és családiasak.

  1. Tedd meg magadért

Próbálj meg mindenféle képet készíteni. Ne ismételd magad, mert mindig tudsz valami újjal és mással előállni. Fotózzon úgy, mintha a feleségéről készítene képet, vagy képzelje el, hogyan szeretné, ha lefotóznák. Milyen képet szeretne magáról készíteni. Világszerte nők milliói szültek már több millió gyermeket, több millió éven keresztül, de minden egyes új szülés egyedi. Egyedi és megismételhetetlen a nő maga, ezt ne feledd minden egyes képednél. Segítsen a nőnek érezni az egyediségét, a különlegességét. Adja át mindazt a melegséget és gyengédséget, amit ez a nő magában hordoz.

Megjegyzés hozzáadása

Legutóbbi hozzászólások