Hogyan fotózzunk terhes nőket: 7 tipp a terhes nők fotózásához

H

Mennyibe kerül egy kismama fotózás? Kismama fotózás árak. A műtermi fotózás átlagos ára 30.000 Ft, míg a szabadtéri fotózás esetében 40.000 Ft a díjszabás. Az otthoni fotózás országos átlagára 35.000 és 45.000 Ft között mozog.

Mi lehet szebb, mint egy terhes nő, aki várja, hogy megszülessen a kis csodája? Valószínűleg semmit… A terhesség egy olyan időszak, amelyet nemcsak az emlékezetedben, hanem képekben is szeretnél megőrizni.

Ha már a terhességi fotókról beszélünk, azt hiszem, sokaknak van a fejében egy kép, amelyen egy nő tartja a hasát, vagy egy olyan kép, ahol egy férfi és egy nő kezével egy szívet ábrázol, amelynek közepén a köldök van. Olyan sok ilyen kép van, hogy ezek beivódnak az emlékezetedbe, és egyfajta sablonként szolgálnak arra, hogy milyen képeket kell készítened, amikor egy terhes nőt fotózol. Persze, semmi baj nincs ezzel a képpel, tényleg aranyos… De gondolj bele, az első baba képe aranyos, a második rendben van, a harmadik túlságosan nem eredeti, a negyedik pedig? Ezen a képen biztosan az összes korábbi gyerek egy szívbe teszi az ujját az apjával.
A terhes nők fotózása másképp is történhet, a fotózást kreatívan, saját friss és eredeti ötleteivel közelítheti meg.

 1. Menj a szabadba

A terhes nők fotózása túl gyakran történik stúdióban. Ennek okai kissé tisztázatlanok. Igen, a stúdiófotók nagyságrendekkel jobb minőségűek lehetnek, köszönhetően a jó megvilágításnak és a fotózáshoz speciálisan előkészített helyiségnek. De mi lehetne jobb, mint a szabadban fotózni a várandós anyukát, aki új életet hoz a világra, és sétál a friss levegőn.

 1. Készítsen képeket otthon

Ha a leendő anyukát a saját otthonában örökíti meg, tökéletes képet kaphat a baba érkezése előtti életéről. Az otthoni fotózás remek lehetőség egy terhes nő fotózására. A család magabiztos és kényelmes, a nő pedig teljesen nyugodt és kényelmes. Fotósként az a feladatod, hogy bármilyen körülmények között jó képeket készíts, de hol máshol lenne jobb a fotózás folyamata, mint otthon.


3. Ne zsúfolja össze a felvételt

Akár otthon, akár az utcán vagy a stúdióban készíted a fotókat, mindig arra koncentrálj, hogy a témák egyszerűek és rendezetlenek legyenek. Győződjön meg róla, hogy a felvétel önmagáért beszél, és a figyelmet egy jövőbeli csoda megjelenésére összpontosítja. Ügyeljen arra, hogy semmi ne vonja el a figyelmet a nőről és születendő gyermekéről; legyen óvatos a háttérrel; ne legyen tele felesleges elemekkel.

 1. Hogy a nő szépnek érezze magát

Általában a nők a terhesség alatt nem érzik magukat vonzónak, és ez egy kicsit bizonytalanná és stresszessé teszi őt. Próbálja meg elérni, hogy a nő szépnek, vonzónak és nőiesnek érezze magát. Vigyáznod kell, hogy ne bántsd meg az érzéseit. Ha férfi fotós vagy, jobb, ha kétszeresen is óvatos vagy, gondold át, mit mondasz, és mérlegelj minden szavadat, nehogy hirtelen félreértsenek. Mondja meg a leendő anyukának, hogy gyönyörűen néz ki, hogy jól áll neki az anyaság, és hogy nagyon fotogén és jól fényképezhető.

Äåòñêèé è ñåìåéíûé ôîòîãðàô
 1. Mutassa meg a kapcsolatot

A baba szeretetben és harmóniában születik. Próbálja meg a fotókkal megmutatni, hogy a szülők között milyen meleg és tiszteletteljes a kapcsolat. Gyengédség, gyengédség, szeretet, mindezek az érzések csodálatosak lesznek a képen, és később a baba tudni fogja, mennyire szeretik egymást a szülei, és mennyire várták az érkezését.

 1. Ne feledkezzen meg a többi családtagról sem

Ne feledje, hogy a kisbabája egy már kialakult családba érkezik, és egy új kis világba, ahol más emberekkel is találkoznia kell. Ha a családban vannak a születendő gyermeknek gyermekei vagy testvérei, kérje meg őket, hogy fényképezkedjenek le a szülőkkel. Sőt, ha vannak háziállatok a családban, ne felejtsen el velük is készíteni néhány képet. Az ilyen fotók mindig nagyon szívmelengetőek és családiasak.

 1. Tedd meg magadért

Próbáljon meg sok különböző képet készíteni. Ne ismételd magad, mert mindig tudsz valami újjal és mással előállni. Fényképezze magát úgy, mintha a feleségét fotózná, vagy képzelje el, hogyan szeretné, ha Önt fotóznák. Milyen képet szeretne magáról készíteni. Világszerte nők milliói szültek már több millió gyermeket, több millió éven keresztül, de minden egyes új szülés egyedi. Egyedi és megismételhetetlen a nő maga, ezt ne feledd minden egyes képednél. Segítsen a nőnek érezni az egyediségét, a különlegességét. Adja át mindazt a melegséget és gyengédséget, amit ez a nő magában hordoz.

Terhesség fotózás

Nem is olyan régen a terhes nőket ábrázoló fotók ritkaságnak számítottak nemcsak a magazinokban és kiállításokon, hanem a személyes, családi archívumokban is. Semmilyen pénz nem késztetné a fiatal nőket arra, hogy terhesen pózoljanak. Nem csábította őket a nagy hasuk mutogatásának lehetősége.

Néhány évvel ezelőtt azonban egyre nagyobb lett az érdeklődés a várandós anyákról készült fotók iránt. És maguk az anyák is megváltoztak. Rájöttek, hogy a terhesség nem történik olyan gyakran, néhányan csak egyszer, és hogy a babavárás boldog napjait legalább a családi történelemhez szükséges fotóalbumokban valahogyan meg kellene jeleníteni. Nem is beszélve az igazi mesterek rendkívül művészi alkotásairól, amelyekkel fiatal kortársaink igazi istennőkre hasonlítanak legboldogabb napjaikban.

Szeretnénk néhány tippet adni, hogyan fotózza le a leendő anyukát.

 1. A szög .

Az első dolog, amire figyelnie kell, a szög. A szög az a szög, amelyből a fénykép készült. Ha a leendő anyukát magasabb szögből fényképezi, vizuálisan vékonyabbnak fogja látni. Ez a test illuzórikus megnyúlását eredményezi, és a modell vékonyabbnak és karcsúbbnak tűnik a képen, mint amilyen valójában. Ezt nem csak akkor érdemes figyelembe venni, ha terhes nőket fotózunk. Az élességgel a modell testének bizonyos részeire lehet felhívni a figyelmet. Például a hasat élesebbé teheti, mint a lábakat. Elég érdekes lenne.

 1. Hogyan álljon fel a várandós anya

Egy bizonyos testhelyzet segítségével a leendő anya elrejtheti alakjának néhány hibáját, amelyet nem akar “kiemelni”. Ha például a modell oldalra áll a kamerához, fejét kissé a lencse felé fordítja, és lábát előre tolja – ez vizuálisan kissé elrejti nem kívánt elhízását. Természetesen hálás leszel a pózért. Egyébként ez a póz elég “trükkös”. Nemcsak, mint már említettük, elrejti az alak hibáit, hanem hangsúlyozza előnyeit is. A terhes nők hasa az oldalról készült képeken sokkal érdekesebbnek és vonzóbbnak tűnik, mint a frontális felvételeken. Ezenkívül az oldalsó felvétel kiemeli a hát gyönyörű ívét.

 1. Munka a képalkotáson

Ez az a pont, ahol el lehet térni a modell személyiségének sajátosságaitól. Eltávolíthatja őt a háttérbe, vagy akár elmosódott háttérré is teheti az alakját. És ha szabadban fotózol, valami egészen mást is előtérbe helyezhetsz – egy vadvirágot, őszi faágakat élénksárga levelekkel -, ha szabadban fotózol.


Otthon vagy a műteremben ez lehet egy részlet a belső térben, egy játék, egy váza. Legyenek ezek a dolgok élesek a nem éles leendő anya hátterével szemben. Az apát is beviheted a felvételbe. Az ilyen képek nagyon kedves érzelmeket váltanak ki. Egy ilyen képekkel végzett munkában nem lehet az egész modellt a keretbe foglalni. Csak a has legyen a háttérben. Legyen ez a fő. Ez a nézőpont egy láthatatlan kapcsolatot feltételez az anya és a születendő gyermek között.

 1. Az apa a keretben

A boldog születendő apa jelenléte sokkal érzelmesebbé teszi a felvételt, mint a leendő anyukáról készült egyetlen felvétel. Ebben az esetben a műve elárulná a szerelem finom, finom érzését, a kapcsolatuk melegségét, a két ember közötti érzelmi kapcsolatot. Vagy inkább mindhárman. Ha a boldog arcukat nézed, megfelelő hangulatba kerülsz. Az ilyen képek sokat mondanak. Az embereket egy különleges időszakban mutatják meg nekünk – egy új emberi lény születésére várva.

 1. Egy terhes nő fotózása komoly dolog

Tényleg az. Vegye komolyan, és értse meg a fotózás célját. A fotózás alatt próbáld meg nem aggasztani a leendő anyukát; tegyél meg mindent, hogy jól érezze magát a forgatáson. És akkor minden rendben lesz!

Sok sikert a munkádhoz!

Megjegyzés hozzáadása

Legutóbbi hozzászólások