Hogyan lehet gyönyörűen fényképezni a terhes nőket a természetben

H

A terhesség az élet szokatlan és nagyon szép időszaka, amelyet érdemes fotókon és videókon megörökíteni. Bár a stúdiófotózás tökéletesen kiemeli a terhesség szépségét, a legérdekesebb és legmeghatóbb képek a természetben születnek.

Általános tippek

Amikor egy terhes nővel való fotózást tervez a természetben, nem szabad elfelejtenie néhány fontos dolgot. Elég fontos, hogy az időjáráshoz “passzoljon”. Egy kellemes, forró nyári nap egy terhes nő számára túlságosan fülledt és kényelmetlen lehet, míg egy hosszú téli, szabadtéri fotózás megfázást és ezzel kapcsolatos betegségeket okozhat.

A fotózás előtt célszerű megismerkedni a modellel, átgondolni a fotózás tervét, megbeszélni a kellékek és a jelmez részleteit, bemutatni a sminkest és a fotósasszisztenst, ha részt vesznek a folyamatban. A fotózás ideális időpontja a 32-36. hét: a nő ekkor még élénk és tele van energiával, de a pocak már nagyon feltűnő, és jól kivehető és szép. Az utolsó hetekben a leendő anya biztonsága érdekében nem tanácsos fotózni: a természetben való mozgás kellemetlenséget, sőt stresszt okozhat. Akár játékos, akár stúdiófotózás esetén jobb, ha a modellt könnyű, áramló ruhákat kérünk, amelyek a gyengédség érzetét keltik.

Általános ötletek a természetfotózáshoz

Van néhány alapvető ötlet a várandós anyák természetben történő fotózásához. Az első természetesen a párkapcsolati fotózás. Ideális esetben, ha a fiatalok azonos vagy hasonló stílusú ruhákat, közös kiegészítőket viselnek – mindezek bájos részleteket adnak a fotózáshoz. Megkérheti a szülőket, hogy rajzoljanak színes plakátokat, hozzanak lufikat, szappanbuborékokat. A “baba” játékkal a modellek azt a tényt hangsúlyozzák, hogy hamarosan ők maguk is babát várnak.

Nyáron a body art remek ötlet lehet egy fotóhoz. Egy terhes nő élénk vízfestékkel festett hasa nagyon szórakoztatóan és aranyosan fog kinézni.

Nagyon jól nézhet ki egy olyan fotózás, amelyen egy lány a természetben kötöget vagy varr babaruhákat. A babacipők, sapkák és sálak szervesen beleszövődnének a képbe.

Ha a gyermek nem az első, és már van egy idősebb testvére, a fotózást az ő részvételükkel is meg lehet és meg kell tartani. A babák imádnivalóan néznek ki, amikor az anyukájuk pocakját hallgatják, vagy képeket rajzolnak róla.

Ősszel és télen, amikor a szűk ruházat miatt nincs lehetőség a baba várakozó állapotának kiemelésére, a fotózást lehetőleg stúdióban vagy otthon kell tartani. De ha játékos képet szeretne, akkor “játszhat” különböző poszterekkel, babajátékokkal, plotteren kivágott vagy kézzel varrott betűkkel, amelyek a baba nevét alkotják.

Megjegyzés hozzáadása

Legutóbbi hozzászólások