Képek a terhességi fotózáshoz, hogyan kell felkészülni

K

Miben különbözik egy terhességi fotózás egy normál fotózástól?

A terhességi fotózás egy nagyon különleges fotózás.

Ebben az életszakaszban egy nő nagyon érzékennyé és érzelmessé válik, ezért fotósként az a fő feladatom, hogy a lehető legkényelmesebb, érzelmileg kedvező légkört teremtsem meg a fotózás során. Fontos, hogy a kép természetességét és harmóniáját, különleges belső szépségét és nőiességét hangsúlyozzuk.

Milyen terhességi korban a legjobb időpont a fotózásra?

A legjobb időpont a fotózásra az első terhesség 30-35. hete, a második vagy bármely további terhesség esetén a 24-30. hét, vagy ha ikreket várnak. Ilyenkor a pocakod a legfotogénebbnek tűnik, és modellként még mindig kényelmesen tudsz fotózkodni.

Ne késlekedjen a terhesség fotózásával, mert a késői terminusokat általában duzzanat, nagy súlygyarapodás és ennek következtében – fokozott fáradtság és mozgáshiány kíséri.
Olyan kövér lettem!

Ezt a mondatot hallom leggyakrabban terhes nőktől.

Ez nem igaz, nem vagy kövér, csak éppen terhes vagy, és minden változás, ami a testeddel történik, természetes és gyönyörű! Ez egy csodálatos időszak, amely feltárja a nő lényegét, a különleges gyengédség, lágyság és nőiesség időszaka, amelyet harmonikus képekkel fogunk hangsúlyozni a terhességi fotózáson.

Hogyan készüljünk fel a terhességi fotózásra?

A legfontosabb a pozitív hozzáállás!

Ahhoz, hogy jól nézz ki, aludnod kell (miért van szükségünk sötét karikákra és táskákra a szemünk alatt?). A fotózás előestéjén célszerű korlátozni a folyadékbevitelt, hogy elkerülje a duzzanatot. Sok terhes nő panaszkodik a kövér lábakra, ne aggódj, megpróbálom megtalálni a legelőnyösebb szögeket. Egy szép, padlóig érő ruha vagy peignoir, valamint egy bő farmer segít a legnehezebb esetekben.

Ha meztelen fotózást vagy fehérneműs fotózást tervezel (ami tényleg gyönyörű!), győződj meg róla, hogy előtte gyantázod a fedetlen területeket. Nem ajánlom az intenzív kozmetikai beavatkozásokat a fotózás előestéjén (a bőrpír, a kisebb vágások és karcolások egyáltalán nem szépítik meg az akt testét).

Mivel a kezed lesz a figyelem középpontjában (a pocakodon), rendezettnek és tisztának kell lennie. A pasztellszínű manikűr és a világos francia körmök mutatnak a legjobban. Ugyanez vonatkozik a pedikűrre is. Készüljön fel arra, hogy megkérem, hogy előzetesen vegye le a fehérneműt és a harisnyát, hogy elkerülje a feszes gumiszalagok nyomait, amelyek akár 20-30 percig is a testen maradhatnak. Jó ötlet, ha hoz magával otthonról egy fürdőköpenyt.

Stúdió vagy szabadtér, melyik a jobb a terhességi fotózáshoz?

Minden az évszakon és az időjárási viszonyokon múlik. Ha odakint meleg van, süt a nap, és a környék szépsége – a fotózás lehetséges egy parkban, téren, folyó mellett vagy akár a dácsán is. Az egyetlen hátránya – nem lesz képes megváltoztatni a képet (egyetértek, nagyon kényelmetlen ruhát cserélni a bokrokban), a frizurát és a sminket nagy tükrök előtt korrigálni, és fehérneműben fényképezni (a szúnyogok és a legyek nem alszanak). Ezért a stúdiófotózás univerzálisabb, nem függ az időjárási viszonyoktól, a napszaktól (nem számít, hogy világos vagy sötét van-e az ablakon kívül), és minden bizonnyal kényelmesebb, mint az utcai fotózás.

Mennyi ideig tart egy fotózás?

A fotózás minimális időtartama 1 óra. Ez feltételezi, hogy a sminket és a frizurát előre elkészítették, és legfeljebb 2 megjelenést terveznek (figyelembe véve a ruhaváltáshoz szükséges időt).

Ha csak el akarsz jönni a fotózásra, és nem akarsz aggódni semmi miatt, akkor olyan csomagot tudok ajánlani neked, amely magában foglalja egy szakember által készített frizurát és sminket is. Annak érdekében, hogy néhány képet megváltoztathassunk, és csak egy nyugodt, pihentető, maximálisan kényelmes időt tölthessünk a fotózáson, jobb, ha legalább 2 órára tervezzük a fotózást.

És mégis, ahogy a gyakorlat azt mutatja, nem mindenki tud belépni a képbe 1 óra alatt, hogy megnyíljon és fellazuljon, hogy a legvonzóbb képeket kapjuk. És pontosan ezt akarod, ugye?

Mi a legjobb színösszeállítás a terhességi fotózáshoz?

Kezdetben kiválasztjuk a fotózás forgatókönyvét, és ennek alapján kiválasztjuk a stúdió belső terét, valamint az Ön és családja öltözékét, ha részt vesznek a fotózáson.

Az egyszínű ruhák pasztell árnyalatokban (lágy rózsaszín, világoskék, menta, halványsárga, barack, lila vagy lila), valamint élénk színekben (piros, világoszöld, sárga, narancs, kék) nagyon hatásosak.

A fekete egy különleges téma. Az ilyen színű ruhák csak sötét vagy kontrasztos belső terekkel rendelkező stúdiókban mutatnak jól.

Egy könnyű stúdió fehér ruhával egy win-win.

Hány képet és milyen ötleteket lehet tervezni egy fotózásra?

Ha a stúdiót 1 órára béreljük, nem ajánlok 2 képnél többet. Ha 2 órára vagy annál hosszabb időre, nyugodtan vegyen magára ruhát 3 vagy több megjelenéshez.

Milyen ruhákat érdemes választani egy terhességi fotózáshoz?

Nagyszerűen néznek ki a hosszú, széles ruhák finom selyemből vagy sifonból, valamint vékony pamutból, romantikus fodrokkal vagy redőkkel, gyönyörű dekoltázzsal vagy finom csipkével, puffos ujjakkal és “szárnyakkal”.

A rövid, “lányos” ruhák hímzéssel, hímzéssel, fodrokkal és masnikkal, szabad szabású vagy ingruhák is nagyon szépek.

Viselhetsz puffos szoknyát, la tutut vagy tornatrikót is (ha jó formában vagy, miért ne?).

A cipőt gondosan válassza ki – nemcsak jól nézzen ki, hanem kényelmes is legyen (sok pózolásra lesz szükség). Balerinák, tűsarkú cipők, szandálok, tornacipők, csizmák, bakancsok vagy akár pointe cipők (ha meg tudsz állni rajtuk) – a választás a tiéd.

Ne felejtsd el, hogy mezítláb is mehetsz (de nem estélyi ruhában). Ha harisnyát vagy harisnyanadrágot szeretne használni, mindenképpen a lehető legvékonyabbat és legátlátszóbbat válassza.

Fontos! A harisnyában vagy harisnyában lévő lábak cipő nélkül nem néznek ki esztétikusan!

A budoárfotózáshoz tökéletesen megfelel a könnyű selyem, a csipkés neglizsé, egy gyönyörű body, a fűző vagy a csillogó ruhák (gyöngyházgombokkal is lehet).

Egy szép fehérnemű szett elengedhetetlen, ideális esetben fehér színben, de hozhatsz magaddal több szettet is más színben is.

A pólók, rövidnadrágok, fehér vagy kockás ingek (még a férfiak esetében is), egyszínű pólók (nincs nyomat vagy logó), világos farmerek (a sötét farmer a legrosszabb választás), puffos, réteges sifon- vagy tüllszoknyák, egyszerű felsők, pizsamák, alkalmi tréningruhák, vastag kötött pulóverek és kardigánok alkalmi megjelenést teremtenek.

Hogyan kell öltözködnie a család többi tagjának?

Terhességi fotózás a férjével

Ha a férje és a nagyobb gyerekek is részt vesznek a fotózáson, akkor nekik is érdemes képeket készíteni.

Nagyszerű, ha az egész család ugyanazt a stílust és színösszeállítást viseli. Ha ünnepi megjelenésről van szó, szép ruhával és cipővel, a férje és a nagyobb gyerekek is nagyon elegánsan nézzenek ki. A férjnek zakó, vasalt nadrág vagy jól illeszkedő könnyű farmer, divatos kardigán, mellény, csokornyakkendő, szép nyakkendő vagy nyaksál. Egy gyönyörű cipő, csizma vagy tornacipő biztosan a férjét vagy a fiát fogja díszíteni, a lánya pedig természetesen örülni fog egy, a tiédhez nagyon hasonló ruhának.

Ha az egész család farmerben, ingben, pólóban és tornacipőben van – nagyszerű, akkor egy nagyon dinamikus, nagyon élénk képet kapunk egy terhességi fotózásról a férjével.

Ne feledjétek, a család egy csapat, és minden csapatnak saját egyenruhája van!

Milyen kiegészítőket és kellékeket használnak a terhességi fotózáson?

Abszolút bármilyen, minden a terhességi fotózás forgatókönyvétől, az Ön képeitől és a mi fantáziánktól függ.

Ezek lehetnek lufik (fehér, lágy rózsaszín vagy kék nagyon szépen mutat), színes nyalókák pálcikán, friss virágok, szalagok, kosarak, locsolókannák, edények, zöldségek és gyümölcsök.

A légies desszertek, sütemények, kekszek, macaronok, a tiszta tálakban lévő tej és a színes gyümölcslevek jól illenek a finom hajtásokhoz. Puha játékok (különösen mackók). A babaruhák és -cipők (babacipők, csizmák, alsóneműk, bodyk, pólók, egyberuhák és főkötők), a könnyű, áttetsző anyagból (sifon, kapron) készült darabok remekül mutatnak.

Vehetsz rétegelt lemezből kivágott szavakat és figurákat, ultrahangos fotókat, szív alakú párnákat, puha kockás, koszorúkat, mindezek javítják a képet a terhességi fotózáson.

Miért van szükséged hajra és sminkre?

Ahhoz, hogy olyan eredményt kapjon, ami boldoggá teszi, fel kell készülnie a fotózásra. Ideális esetben a frizurát és a sminket egy olyan szakember készíti, akiben megbízom, és akitől elvárom a biztos eredményt.

Terhességi fotózás a férjével – ez így rendben van?

Jó lenne, ha a férje is részt vehetne a terhességi fotózáson, és persze ha már van gyereke is.

Az eredmény egy csodálatos történet lesz, tele szeretettel, gyengéd szemekkel, simogató érintésekkel, lágy ölelésekkel, édes puszikkal (és a pocakra is), boldog mosollyal a szeretteid arcán.

Mit tegyen, ha a férje nem hajlandó részt venni egy terhességi fotózáson? SEMMI!

Nem kell ragaszkodni, hosszasan győzködni és idegeskedni, jobb, ha időt és energiát fordítasz magadra, a kedvesedre! Neked és nekem pozitív hozzáállásra, jó hangulatra és jó érzésre van szükségünk ahhoz, hogy elégedettek legyünk az eredménnyel.

A fotózásra magával viheti háziállatát: kutyát, macskát vagy nyulat. Ha pedig nincs háziállata, segítek megbízható, tisztességes, tiszta tenyésztőktől állatot találni és bérelni.

Lehetséges az aktfotózás?

Igen, lehetséges. Szerintem ez a fotózás nagyon szép lehet, anélkül, hogy vulgáris lenne. Nem fogod magad bizonytalannak vagy öntudatosnak érezni, semmi felesleges nem lesz látható.

Megjegyzés hozzáadása

Legutóbbi hozzászólások