Ötletek és tippek a szülési fotózáshoz

Ö

A terhességi fotózás fő célja, hogy megörökítse a gyönyörű anyukát, aki babát vár. Ez a csoda néhány hónap múlva fog bekövetkezni, ezért próbálja megragadni a régóta várt baba érzését.

Segítsen az ügyfélnek magabiztosságot érezni

A terhesség alatt a nők általában nem nagyon elégedettek a testükkel. Sok hormonális változáson mennek keresztül, és ez nagyban befolyásolja a hangulatukat. Győződjön meg róla, hogy a nő szépnek és magabiztosnak érzi magát. A fotózáson részt vevő összes résztvevő feladata, hogy kiemelje a leendő anya szépségét. Magyarázza el neki előre az egész munkafolyamatot, hogy a fotózás során magabiztosabbá váljon.

5 tipp, hogy az emberek ellazuljanak a kamera előtt

Íme néhány egyszerű tipp, amelyekkel a legtöbbet hozhatja ki a munkamenetből, és természetesebbnek tűnő portrékat készíthet.

  1. Legyen természetes és hiteles. Segít a nőknek, hogy biztonságban érezzék magukat és nyitottnak érezzék magukat, hogy megmutassák valódi önmagukat egy fotózáson.
  2. Adjon időt ügyfeleinek a kikapcsolódásra: kezdje a fotózást beszélgetéssel. Kérdezd meg, milyen volt a napjuk, vagy dicsérd meg a ruhájukat. Minél jobban megbarátkozik az ügyfél Önnel, mint fotóssal, annál természetesebbek lesznek a képek.
    3 Magyarázza el, hogyan fog működni a fotózás: Beszélje meg a fotózás folyamatát. Minél kevesebb hely marad a képzeletnek, annál jobb. Ez stresszmentes környezetet biztosít, és biztosítja, hogy Ön és ügyfele egy oldalon álljanak.
  3. Legyen konkrét, amikor utasításokat ad: a fotósok gyakran adnak általános parancsokat, például “Viselkedj természetesen”. Minél pontosabban adja meg az utasításait, annál kényelmesebben fogja érezni magát az ügyfél. Mondja meg nekik, hogy pontosan mit kell tenniük.
  4. Kérje meg ügyfelét, hogy váltson pózt: miután pózba állította ügyfelét, kérje meg, hogy lazítson ki a pózból, majd vissza a pózba. Ezáltal a felvétel kevésbé tűnik merevnek és megrendezettnek, és végső soron természetesebbnek.

Válassza ki a ruháját bölcsen

A fotózáshoz használt ruhának kényelmesnek kell lennie, mivel segít átölelni a terhes nő testét. A terhességi fotózáshoz ajánlott egy gombos ing, mivel segít stílusos képeket készíteni a pocakodról.

Nézze meg a legkelendőbb kismamaruhákat a legjobb véleményekkel.

Légy kreatív

Próbáljon meg nem a megszokott keretek között gondolkodni a terhességi fotózás során. A fotósnak innovatívnak kell lennie, és kerülnie kell a sablonokat a megközelítésben, és segítenie kell a leendő anyukának, hogy különlegesnek érezze magát a baba miatt. Egy kreatív fotós tudja, hogyan lehet maximalizálni az anyáról készült képet.

Pihenjen és érezze jól magát

Nem kell idegesnek vagy szorongónak lennie a terhességi fotózás alatt. Próbálja meg lejátszani kedvenc zenéjét, és koncentráljon a babával való kommunikációra. Az öröm érzése, hogy egy baba van benned, sokkal fontosabb, mint állandóan a kamerába mosolyogni. Ne feledje, semminek sem kell tökéletesnek lennie. Szóval csak pihenjen, és legyen önmaga a babával. Vegyél egy mély lélegzetet és légy önmagad! Elégedett leszel a fotózással.

A megfelelő helyszín kiválasztása

A különböző helyszínek más-más hangulatot kölcsönöznek a fotózásnak. Jó ötlet, hogy a terhességi fotózást több helyszínen végezzük, hogy több energiát és dinamizmust kapjunk. A különböző világítási beállítások egyedi környezetet teremtenek a fotózáshoz. Egy külső vaku használata terhességi fotózásokhoz olyan finom formákat és perspektívákat adhat, amelyek másképp nem láthatók. Döntse el, hogy beltéri vagy kültéri fotózásra készül, és a témát erre építse fel.

Gyakran ismételt kérdések a kismama fotózással kapcsolatban

A legjobb eredmény elérése érdekében válasszon állandó gyújtótávolságú objektívet és jó fényforrást (pl. 50/1,4, 50/1,8, 85/1,8 mm).
Mikor van itt az ideje a terhességi fotózásnak?
A kismama fotózás ideális időpontja a terhesség 7. hónapja vagy a 32. és a 36. hét között van.
Melyik anyag a legjobb a terhességi fotózáshoz?
A terhességi fotózásokhoz a legjobb ruhadarab a nyitott vállú, omlós ruha.
Mennyi ideig tart egy kismama fotózás?
Általában egy-két órára van szükség egy helyszínen, hogy a legjobb képeket készítsük.
Mi a jobb egy terhességi fotózáshoz, egy beltéri vagy egy kültéri fotózás?
A beltéri és a kültéri fotózás témájától függően a beltéri és a kültéri fotózás egyaránt jó választás.

Megjegyzés hozzáadása

Legutóbbi hozzászólások