Terhességi fotózás. Tippek és trükkök a fotózásra való felkészüléshez.

T

Emlékszel, amikor először tudtad meg, hogy terhes vagy? Milyen érzelmeket éreztél? Ki volt az első, akinek elmondtad? Volt fogalma arról, hogy ki lesz az? Hogyan nézne ki?

A terhességem tervezett volt. A férjemmel együtt készültünk a napra. De amikor megláttam a várva várt 2 sort, megremegett a kezem. Pánikba estem. Mit tegyünk? Hová fussunk? Az élet soha többé nem lesz ugyanolyan! Mi van, ha még nem állok készen? Mi van, ha nem leszek jó anya? Igen, igen, mindezek eszembe jutottak, amikor a pozitív terhességi tesztemet néztem! Úgy tűnik, a hírekkel a hormonjaim egyenesen a fejembe szálltak!))) És ebben az állapotban éltem végig az egész első trimesztert, amíg az ultrahang képernyőjén meg nem láttam egy kisembert, aki integetett nekem…. a pici kezével.

Attól a pillanattól kezdve elkezdtem élvezni a terhességet. A pocakom elkezdett gömbölyödni, és éreztem a babám első mozdulatait.

Mindenki másképp éli át ezt az időszakot. Nem állítom, hogy az én esetem egyfajta szabály arra, hogyan kell egy terhességnek mennie. Sokan azonban a második trimeszterben elkezdik aktívan fényképezni magukat a tükörben, hogy felmérjék, hogyan változik a testük. És ekkor érdemes elgondolkodni azon, hogy profi fotózást készíttessen a terhességéről. Végül is, egyet kell értenie azzal, hogy sokkal kellemesebb, ha nem egy elmosódott fényképezőgép-telefonról készült elmosódott képeket nézeget, hanem egy profi fotós keze által készített fényes képeket! Ugye? És ez egy extra ok arra, hogy viseljen egy gyönyörű ruhát, amely kiemeli egy gyönyörű időszak minden báját, hívjon egy stylistot, aki kiemeli a terhes nő erényeit!

A fő kérdés: hogyan kezdjük el a terhességi fotózás tervezését?

Először is döntsön az időzítésről. A legjobb időszak a terhességi fotózásra a 26-35. hét. Ezekben a feltételekben a toxikózis már visszahúzódott, a has kialakult, és a terhes nő élvezi a helyzetét és a baba mozgását. Nem javasoljuk a terhességi fotózást a terhesség későbbi szakaszában, mivel számos kockázattal jár. Az utolsó hónapban duzzanat jelenik meg, a has megsüllyed, a baba erősebben nyomul, sokan aktívan elkezdenek hízni, a terhes nő számára nehézzé válik a mozgás, és a szülészeti kórházba való utazás lehetősége is fennáll. Rögtön rá kell mutatnom, hogy ezek statisztikák, orvosi statisztikák, és az orvostudomány tudomány. De különös figyelmet kell fordítani a testének sajátosságaira: hogyan érzi magát, milyen érzéseket érez, és milyen a hasa alakja. A MATRESHKA családi fotóstúdió és fotósaink gyakorlatában bátran elmondhatjuk, hogy voltak olyan leendő anyukák, akik még a 40. héten is könnyedén tudtak fotózni.

A terhességi fotózásomra a 36. héten került sor. Egy gyönyörű repülő ruhát kaptam, amiben nagyon magabiztosnak éreztem magam. A férjem, a fotós és én elmentünk a parkba. Gyönyörű fotózás volt. De már ez is nehéz volt számomra. Sokáig nem tudtam járni, ezért egy nagy biciklit kellett bérelni, aminek a pedálját természetesen a férjemnek és a fotósnak kellett pedáloznia))). De megtanultam a leckét, és a következő terhességi fotózást a nap korábbi szakaszára időzítem!

Meghívjam a férjemet a terhességi fotózásra?

Abszolút!!! Természetesen a fő hangsúly a mamán és a pocakján van. De már a korai időszakban is érzi a baba mindkét szülőt. És máris egy nagy család vagytok.

De hogyan lehet elérni azt a férfit, aki morgolódik, mondván, hogy nem szereti, ha fotózzák, és általában ez a nők dolga? Mutass egy kis női bölcsességet! Igen, végül is, használja ki a helyzetét)))). Végül is, egy terhes nőt nem utasíthatsz vissza! Mondja el neki, hogy nem kell semmit sem tennie, csak ott kell lennie, segíteni felállni, leülni, adni egy pohár vizet, megnyugtatni, ha a hormonok megbillennek, vagy a babát megnyugtatni, a kezét a hasára tenni. Mondd el neki, hogy csak mellette érzed magad magabiztosnak és nyugodtnak. Hogy csak mellette érzed magad szépnek, szexinek. Higgye el, amikor a forgatáson van, nem fogja észrevenni, hogyan fog részt venni a forgatáson. Voltak fotósok a stúdióban MATRESHKA voltak férfiak, akik homlokráncolva azt mondta, hogy nem fogják lefényképezni, de amikor a fotós rámutatott a lencsét rájuk, azonnal elkezdett pózolni. Aztán megint azt mormolta, hogy nem fogják őket lefényképezni)))). Tehát mindenképpen ragadd meg a férjedet a terhességi fotózásra, és ne keress kifogásokat az ellenkezőjére. A legfontosabb, hogy próbáld meg úgy előkészíteni a megjelenését, hogy az illeszkedjen az arculatodhoz!

Hogyan készülj fel a terhességi fotózásra?

Mindenképpen döntsön a fotózás stílusáról. Akár egy fotóstúdióban, akár a szabadban, akár az Ön otthonában. Ne feledje, hogy a hideg évszakban jobb, ha a fotózást nem a szabadban végzi, mivel a sok ruha növeli a terhes nő kényelmetlenségét, és hiánya a megbetegedés lehetőségét fenyegeti. Ha úgy dönt, hogy otthon fotózik, tisztában kell lennie azzal, hogy elegendő fényre és térre van szüksége a lakásban vagy a szobában.

Miután kiválasztottad a helyszínt, döntsd el, hogy milyen ruhatárat szeretnél létrehozni. Akár egy divatos bérelt ruhában, akár egy gyönyörű csipke fehérneműben, vagy akár “vágások nélkül” szeretné fotózni a terhességét, kiemelve a helyzetének természetes szépségét. Egyébként az őszinte fotózások nem ritkák, és már régóta nem számítanak avantgárdnak, ezért ne félj kísérletezni és természetesnek lenni. Vagy talán néhány film, mese vagy legenda hősnőjének látod magad! Minden a te kezedben van, de ha valamiért nem tudsz egyértelműen dönteni, akkor erősen ajánlott megállni a természetes, egyszerű vagy finom képek választása mellett, ezek mindenképpen győzedelmeskednek a legtöbb sikító puffos ruhával szemben, amelyeket ma már sok fotóstúdióban kínálnak terhességi fotózásokhoz. Ez egy enyhén ellentmondásos trend, amelyet “felhőruháknak” vagy cukorkás felhőnek, nos, vagy “töltött ruháknak” neveznek, ami jobban megragadja a lényeget. Gondolj tehát az egyéniségre, és mutasd meg a saját fantáziádat, ne tápláld a határozatlanságodat egy áldomoduval.

Ha már eldöntötte a stílusát, mindenképpen beszélje meg a fotóssal az összes részletet, díszletet, kiegészítőt és szöget. Segíts a fotósodnak megismerni téged, mielőtt a stúdióba mész a fotózásra, ne bízd rá az egészet. Ne szégyenlősködjön, és tegye fel az összes olyan kérdést, amely Önt érinti és fontos az Ön számára. Nem meglepő, hogy a fotósnak kérdései lehetnek Önhöz. Ha lehetséges, mutasson példákat a fotósnak olyan fényképekről, amelyek művészi kivitelezésükben tetszenek Önnek, ez megóvja Önt az esetleges szóbeli félreértésektől.

Ha kiegészítőkről van szó, ne ragadj meg mindent vagy bármit, ami a stúdióban van. Távolítsd el az olyan nevetséges dolgokat, mint a szalagokat magad köré kötni, pillangókat ragasztani a hasadra vagy a kismama body artot, mindezeket a dolgokat – ritka ízléstelenség. Az egyetlen win-win lehetőség itt mindenképpen a friss virág lehet, és ez lesz a virágok, és nem azok, amelyek a legelőnyösebbnek tűnnek a keretben, csak az a fontos, hogy a megfelelő kombinációt figyelték meg a ruhák árnyalataiban, a belső térben és magukban a virágokban. Érdekes ötlet lehet például egy bizonyos gyermekkori játék vagy tárgy, amelynek képében a családja kedves jelentést ad, és amely a fotózáson néhány keretben jelen lesz, majd kézzelfogható szimbólummá válik az újszülött életében. Természetesen az ilyen kellékeket előre elkészítik és előre egyeztetik a fotóssal.

Profi stylistra van szüksége a kismama fotózáshoz?

Ez egy egyéni és fontos kérdés! Döntse el a fotózás stílusát és a személyes arculatát. Ha úgy döntöttél, hogy meghívsz egy fotóst az otthonodba, és egy fotózást rendezel, puha kockás ruhába burkolózva, egy csésze teával és a férjeddel a karjában, akkor a világos smink nem lesz megfelelő. Az erősségeid hangsúlyozása azonban továbbra is ajánlott. Egy könnyű nappali smink megteszi a hatását. Ha elmegyünk a stúdióba, ahol estélyi ruhákat és hangos dekorációkat viselünk magunk körül, akkor a természetes szépség elveszik a fényes kíséret között. Meghívó

És ne feledje, hogy a terhesség alatti fotózás mindenki számára nehéz és intim folyamat, és még inkább a terhes nő számára. Végül is, egy nőnek ebben az időszakban különösen kényelmes környezetre van szüksége. És ha minden megfelelően van előkészítve, akkor a fotón egy hihetetlenül szép, abszolút boldog, gyengéd, sebezhető, gyönyörű nő jelenik meg élete legfeledhetetlenebb és legcsodálatosabb időszakában! És ebben a nőben magadra fogsz ismerni a fotókon!

Megjegyzés hozzáadása

Legutóbbi hozzászólások